Repasované autodiely priamo od zdroja
search
Chcete poradit?
basket 0

0 €

V košíku nemáte žiadny tovar

Ako repasujeme vstrekovače systému PD (Pumpe – duse)?

calendar07.02.2022

timer4 min

userTomáš

Common Railové vstrekovače sú neoddeliteľnou súčasťou vysokotlakového systému. Dávkujú palivo do spaľovacieho priestoru jednotlivých valcov. Existujú dva hlavné konštrukčné typy vstrekovačov Common Rail - elektromagnetické (solenoidové) alebo piezoelektrické. Piezoelektrické vstrekovače sú momentálne z veľkej väčšiny neopraviteľné, pretože výrobca týchto vstrekovačov nedodáva náhradné diely na vyhotovenie 100% funkčnej repase. Vstrekovače repasujeme výhradne za použitia nových originálnych náhradných dielov. Dodržujeme postupy stanovené výrobcami vstrekovačov a spĺňame prísne kritériá, zaručujúce 100% funkčnosť dielov. Vstrekovače testujeme na certifikovaných testovacích a kalibračných staniciach.


Výrobcovia Common Railových vstrekovačov: Bosch, Delphi, Denso, Continental VDO

Výrobcovia PD (Pumpe – düse) vstrekovačov: Bosch, Continental VDO

Výrobca mechanické vstrekovačov: Bosch

Proces repasie Common Railových vstrekovačov

  1. Prvým krokom celého procesu je predbežné zhodnotenie stavu vstrekovačov, teda kontrola mechanickej časti vstrekovača a vstupný dynamický test funkčnosti na testovacom zariadení.
  2. Ak pri vstupnom teste vyhodnotíme vstrekovače ako chybné, odporučíme zákazníkom kompletnú repasiu vstrekovačov.
  3. Ak pri vstupnom teste vyhodnotíme vstrekovače ako bezchybné, zašleme ich zákazníkom naspäť s odporúčaním preverenia závady na vozidle či odporúčaním na otestovanie vysokotlakového čerpadla.
  4. Pri dynamickom teste na certifikovanom zariadení testujeme najmä dávkovanie (hlavnú dávku, prepad a predvstrek).
  5. Pre úspešné prevedenie repase vymeníme všetky chybné aj najčastejšie kazové komponenty (najčastejšie ventil a trysku, pokiaľ je potreba tak aj cievku či teleso). Vstrekovače skompletizujeme, opätovne otestujeme na autorizovanej stanici a overíme ich správnu funkčnosť po repasii.
  6. Výsledkom testu je kalibračný protokol, ktorý je dôkazom o 100% funkčnosti vstrekovačov. Protokol generuje autorizovaná testovacia a kalibračná stanica. Kalibračné protokoly v niektorých prípadoch obsahujú nové kalibračné kódy, ktoré je nutné nahrať pomocou adekvátnej diagnostiky do systému vozidla, aby došlo k rovnovážnemu chodu motora.
Celý proces repasovania vstrekovačov pre vás vyhotoví vyškolený tím profesionálov v obore.

Vykonávame iba kompletnú repasiu dieselových systémov! Nezaoberáme sa vykonávaním čiastočných opráv, vedúcich iba k nutnému sprevádzkovaniu vozidla, nie však dlhotrvajúcej funkčnosti celého systému!

Kde všade sme už repasovaný diel dodali